İçeriğe geç

02-04 Aralık 2022 Dernek genel kurulu Toplantısı

Daha önceden ilan edildiği ve üyelerimize duyurulduğu üzere Weltanwälte’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını 02-04 Aralık 2022 tarihleri arasında “Geseke” de gerçekleştirmiş olduk.

3 gün süren programımız Cuma akşamı, akşam yemeğiyle beraber başlamış oldu. Üyelerimiz Almanya’nın 4 bir yanından ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden, çok uzun yollardan yollardan gelerek programa katılım sağladılar.

Cuma akşamı program açılış konuşması yapıldı, Cumartesi gününe dair beklenti ve görüşlerin paylaşılmasının ardından dernek üyelerimiz tarafından verilen musiki ziyafetini dinleme fırsatı elde ettik.

03 Aralık Cumartesi günü hep birlikte yapılan kahvaltı sonrası saat 10:00 itibariyle genel kurul oturumu başlamış oldu. Oturum şu şekilde ilerledi :

-Tüzük uyarınca divan başkanlığı görevine Mustafa Canbaz getirildi. Divan başkanı, katılımcıları selamladıktan sonra toplantının tüzüğe uygun olarak toplandığını ve toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirtti. Katılımcılar, davetiyede belirtilen gündemin akışı hakkında bilgilendirildiler.

-Yönetim kurulu başkanı Fikret Duran açılış konuşmasını yaptı. İstifa eden 1 asil ve 2 yedek yönetim kurulu üyesi yerine 3 yeni üye seçilmesinin gündeme eklenmesini önerdi. Teklif oybirliğiyle kabul edildi.

-Yönetim kurulunun, henüz oturum izni olmayan veya ödeme güçlüğü çeken üyelerden aidat alınmaması ve üye evli çiftlerin aidatlarında %25 indirim yapılmasına dair kararı katılımcılarla paylaşıldı.

-Salih Akıncı derneğin bir yıllık faaliyet raporunu sundu.

-Mehmet Reşat Bozkurt, derneğin tescil işlemleri hakkında genel kurulu bilgilendirdi.

-Meymune Süheyla Uğur, Komm-An-NRW’den alınan malî destekten ve Sprachcafe projesinden bahsetti.

-Ebru Kul yıllık hesapları sundu.

-Denetim kurulu üyesi Mücahit Karabulut, denetim sonuçları hakkında üyeleri bilgilendirdi ve denetim raporunu paylaştı.

-Genel kurulca yönetim kurulu ibra edildi.

-Tüzüğün 7. maddesinin 3. paragrafı oybirliğiyle, davetiyede ilan edildiği şekilde değiştirildi.

-Yönetim kurulu için yapılan yeni üye seçiminde Mustafa Sabri Ergün 14 oy, Elif Büyüköztürk 10 oy ve Mehmet Ulaş 4 oy aldı. Bu sonuçlara göre Mustafa Sabri Ergün yönetim kurulu asil üyesi olurken, Elif Büyüköztürk ve Mehmet Ulaş da yedek üyeliğe seçildiler.

-Dilek ve öneriler dile getirilerek genel kurul kapatıldı.

1 saatlik bir aranın ardından Cumartesi günü 2. oturumumuz uzman misafirler eşliğinde devam etti.

Hukukçular için IT ve özellikle de Siber Güvenlik alanındaki iş fırsatları, ortak çalışma alanları, iş piyasasındaki koşullar, mesleki tecrübeler alanında Avukat ve Siber Güvenlik Uzmanı Sait YALAZAY tarafından yapılan sunumları, ayrıca IT alanındaki iş olanakları ve eğitimler üzerine EuroTech Study ekibini dinleme fırsatı bulduk. Dernek üyelerimiz bu alanlardaki soru ve görüşlerini paylaşma imkanı buldu.

Diğer bir oturumumuzda ise Kültür Şoku ve Entegrasyon Sorunları üzerine Uzman Psikolog Musa SARICI ile bir araya geldik. Konu üzerine kısa bir söyleşiden sonra Sayın SARICI dernek üyelerimizin sorularını yanıtladı ve yaşanılan sorunların çözüm yolları üzerine tavsiyelerde bulundu.

Genel Kurul toplantımız sonrası, Dernek üyelerimiz akşam saatlerinde tekrar bir araya gelerek sohbet ortamında derneğimizin geçirdiği bir senenin muhasebesini yaptı ve ileriye yönelik ne tür adımlar atılabilirin teatisinde bulundu.

Üyelerimiz zaman zaman birlikte söylenen şarkılarla coştu, zaman zaman hararetli sohbetlere tanık oldu.