İçeriğe geç

AV. Nafi DENiZ

1980 yılında Sivas’da dünyaya gelen Nafi Deniz henüz 4 yaşında iken annesini kaybetmesi nedeniyle zor bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Lise eğitiminden sonra başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimine ekonomik sebeplerle ara vermiş, bir dönem çalışıp para kazandıktan sonra yeniden başlayarak üniversite eğitimini tamamlamıştır.

Üniversite eğitimi esnasında bir yandan da gönüllü olarak Boğaziçi Avukatlar Derneği’nde gönüllü olarak çalışmaya başlamış, mezuniyetinden sonra ise aynı dernekte Genel Sekreter olarak çalışmaya başlamıştır. Derneğin, 2016 Yılında çıkarılan OHAL KHK’ları ile kapatılmasının ardından çalışanları ve üyelere yönelik terör soruşturmaları başlatılarak tutuklama kararları verilmiştir. Nafi Deniz’ de bu cadı avının ve toplu soruşturmaların hedefi olmuştur.

Yapılan polis baskını esnasında evinde bulunmadığından gözaltına alınmaktan kurtulabilmiştir fakat hakkında yakalama kararı verilmiştir. Aynı dönemlerde siyasi sebeplerle gözaltına alınan kişilere yönelik yoğun bir şekilde işkence ve kötü muamele eylemleri gerçekleştiğinden bir dönem teslim olmadan olayların durulmasını beklemeyi tercih etmiştir. İdealleri olan bir hukukçu olarak yaşamakta iken, hakkında sebepsizce yapılan terörist yaftası nedeniyle yaşadığı dayanılmaz elem ve üzüntünün etkisi ile yıpranmış ve sağlık sorunları yaşamaya başlamıştır. Sağlık sorunlarının artması üzerine kötü muameleleri göze alarak emniyet güçlerine teslim olmaya karar vermiştir.

Yapılan sağlık kontrolünde ileri derecede kanser hastası olduğu tespit edilmiştir. Hastalığın hızlı bir şekilde ilerlemesi nedeniyle 3 Nisan 2017 Tarihinde biri 3 günlük diğerleri 5 ve 10 yaşlarında 3 yetim ve acılı bir eş bırakarak vefat etmiştir. Nafi Deniz, çevresinde hak ve hakkaniyetten yana ve nazik tavırlarıyla bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.